Johanna Schartau

Jag är intresserad av det bakomliggande och jag arbetar många gånger med utgångspunkt från den personliga berättelsen, med film, fotografi, skulptur, grafik, installationer. Det är berättelsen som står i centrum för mina arbeten. Jag arbetar i projekt som ofta tar lång tid under flera år och använder mig av både egna och offentliga arkiv/referenser, med min egen historia men också våran allas gemensamma.

Jag har under åren haft många utställningar, gjort gestaltningsuppdrag för Statens Konstråd, Helsingborgs stad och senast ett för Ängelholms kommun. Jag har också gjort film, framförallt dokumentärfilm- som också handlat och utgått från den personliga berättelsen. Filmerna har visats både på SVT, filmfestivaler och på utställningsplatser, som museum och gallerier både i Sverige och utomlands. Jag gör också grafik, mina bilder finns att köpa på ed-art, Grafiska Sällskapet och på showroom på Konstnärshuset.

Jag finns representerad på Statens Konstråd, Malmö Konstmuseum, Ystad Konstmuseum, SAK, Folkets Hus och parker och många landsting och kommuner i Sverige.

I maj 2023 kommer jag tillsammans med Annelie Wallin, Helena Persson och Mona Pettersson från Galleri ID:I ställa ut på Supermarket Artfair i Stockholm

Instagram: @johanna_schartau

I’m an artist and a film maker. I work with film, photography, sculpture and installations. I often work with projects and themes which are close to myself and my heritage/history but also the history we all have in common. I work with photography, sculpture, graphic art, textile art, film and video. My documentary films have bees screened on Swedish television as on film festivals and museums in different places in the world. I am also working with public art.